Fit4U

Zumba

Zumba este singurul program de dance-fitness inspirat din cultura latino ce combina muzica internationala plina de ritm, creata de producatori pemiati cu Premii Grammy, si pasi atractivi, pentru a forma un “fitness-party” de care devii instantaneu independent.

Creatorul Zumba Fitness este Alberto Beto Perez (Beto). Beto este originar din Columbia (America de Sud) este fondatorul Zumba si director al echipei Zumba Master Trainer. El este de asemenea, un dansator profesionist si un coregraf celebru. A colaborat cu Shakira si cu alte celebritati.

In Columbia, Zumba este un argou pentru distractie si inseamna sa te misti repede. Zumba Fitness este un program aerobic-dance care utilizeaza pasi inspirati din dansurile latino cum ar fi salsa, merengue, flamenco, samba, etc. Ulterior au fost adaugate si alte dansuri interesante cum ar fi hip hop, country, iar acum Zumba se practica pe aproape orice ritm in toata lumea.

Incepand cu crearea sa in 2001, programul Zumba a crescut, devenind programul de dance-fitness cel mai mare si de succes din lume, cu peste 12 milioane de participanti de toate varstele si natiile, ce participa saptamanal la ore de Zumba in peste 110,000 de locatii din peste 125 de tari.

Beto Perez a creat Zumba dintr-o intamplare. Dupa cum el insusi povesteste, intr-o zi cand se grabea sa ajunga la clasa de aerobic si-a uitat CD-urile cu muzica acasa. Pentru ca nu avea alternativa, el a folosit casetele de muzica latino pe care obisnuia sa o asculte in masina. Clasa a explodat si a devenit cea mai populara in Columbia. El a numit aceasta clasa “Rumbacize”.

Zumba a cunoscut un succes enorm in Statele Unite, declansand o adevarata isterie in randul pasionatilor de aerobic. Acest impact coplesitor a facut ca Zumba sa creeze un program special pentru formarea instructorilor de Zumba.

Programul a fost la randul sau un succes instantaneu. Pana in 2008 Zumba a ajuns la peste 20.000 de instructori certificati si vanzarile DVD-urilor au ajuns la milioane de euro.

Ca si instructor de fitness in orasul sau natal Cali, Columbia, viata lui Beto a luat o intorsatura neasteptata intr-o zi fatidica de la jumatatea anilor ’90, cand a plecat sa predea un curs de aerobic si si-a uitat muzica sa clasica de aerobic. El a improvizat, folosindu-se de propriul sau mix de muzica de pe casetele pe care le avea in rucsac (muzica de salsa si merengue cu care a crescut). In mod spontan el a creat un nou tip de dance-fitness, unul care se focusa pe faptul ca muzica sa te miste (in loc sa numeri pasii pe muzica). Energia a electrificat intreaga incapere; persoanele nu se mai puteau opri din a zambi. Clasa sa iubea noul tip de antrenament! Si in acea zi, s-a nascut un nou concept revolutionar de fitness – Zumba Fitness-Party.

Daca te-am convins sa te apuci de Zumba, te asteptam in sala noastra FIT4U situata pe Calea Aradului 4A, BL 4 (Cartier Luceafaru),Oradea, Romania.

Locatii

Aluminei nr. 45

Primariei nr. 29

Transilvaniei nr. 15-19

In incinta centrului comercial Crisul