Raceala si antrenamentulYou are here: Home » Sfaturi Utile » Raceala si antrenamentul

Sezonul rece bate la usa si odata cu el apar si racelile.
Daca sunteti o persoana activa si sportul face parte din stilul d-voastra de viata o raceala cat de banala va poate impiedica sa va continuati antrenamentele.frig
Ce ve-ti face?
Va luati o pauza de la antrenamente pentru refacere sau va continuati antrenamentele pentru a nu iesi din forma?

Iata cateva sugestii pe care vi le-as recomanda:

O regula dupa care va puteti ghida este cea a localizarii simptomelor. Daca acestea sunt de la gat in sus: dureri de cap, nas infundat, gat iritat etc. se pot efectua antrenamente usoare si de scurta durata, plimbari sau antrenamente cardio in zona de refacere. Studiile arata ca un efort usor va poate ajuta in lupta cu raceala dar daca exagerati sistemul imunitar va slabi si problema de sanatate se poate agrava.
Daca simptomele apar prin stari febrile, congestie in zona plamanilor ar fi bine sa luati o pauza de la efort. In aceasta perioada corpul se “bate” cu aceasta problema de sanatate si nu e indicat sa il mai stresati cu antrenamente care vor consuma din energia corpului pentru refacerea ulterioara.

Indiferent de problema pe care o aveti trebuie sa tineti cont ca daca va antrenati intr-un mediu public e bine sa faceti o pauza pana la refacere pentru a nu raspandi germenii virali, iar o zi sau doua de pauza cu siguranta nu va v-a afecta forma fizica.
In aceasta perioada si nu numai e bine sa consumati alimente bogate in vitamina C si nu uitati sa va hidratati indeajuns.

 

Instructor Fitness: Radulescu Titus

www.titus-fintess.ro