Lupta cu celulitaYou are here: Home » Sfaturi Utile » Lupta cu celulita

Odata cu sosirea verii ne indreptam atentia catre o problema care persista in randul femeilor, celulita.

Din pacate lupta cu celulita nu este usoara si nici scurta, dar urmand pasii corecti se poate castiga.

Probabil ati incercat tot felul de creme care v-au ajutat mai mult sau mai putin, dar problema este ca acestea va ajuta din exterior, iar problema pleaca din interior. Daca ati inteles acest aspect ati facut unmare pas in fata si chiar daca aveti o oarecare predispozitie de a avea celulita, aceasta se poate reduce sau cel putin tine sub control.

Ca sa putem lupta cu celulita trebuia sa intelegem cum se formeaza:

Factorii care contribuie la formarea celulitei pleaca de la o alimentatia nesanatoasa cu excese de grasimi, zaharuri si aditivi alimentari, consum de alcool si tutun si poate ajunge pana la factori genetici , stressau dereglari hormonale.

Formarea celulitei are loc in mai multe etape, pornind de la o faza initiala in care aceasta se observa doar cand piele este stransa in pliu, si evolueaza la un stadiu in care este vizibila in orice pozitie. Pe langafactorii estetici care deformeaza corpul si dau cosmaruri femeilor apare si o problema medicala, in cazurile avansate se poate vorbi de o dereglare a circulatiei, pielea devenind chiar dureroasa la atingere.

 

Cum scap de celulita:

Pentru a scapa cu adevarat de celulita trebuie sa va schimbati stilul de viata, pentru ca e clar, stilul de viata pe care il aveti acum va adus aici.
Si ce ar trebui sa schimbam mai exact?1. Elimina toxinele!

Poti incepe printr-o cura de detoxifiere, dupa care trebuie sa adopti un plan alimentar cat mai sanatos.

Redu cat mai mult alimentele de origine animala si grasimile nesanatoase si inlocuiestele cu legume si fructe. Renunta la prajiturile pline de E-uri si la sucurile pline de zahar, fa-ti singura mai bine singura unsuc de fructe proaspat si natural.

Incearca sa bei cat mai multe lichide, ele stimuleaza eliminarea toxinelor si foloseste cat mai putina sare in alimentatie pentru ca aceasta va retine lichidele in oraganism si odata cu ele si toxinele in corp.

Nu in ultimul rand, daca esti fumatoare si vrei sa scapi de celulita, va trebui intai sa scapi de acest viciu pentru ca organismul acumuleaza toxine din fumul de tigara si in acelasi timp reduce oxigenareaorganismul.

2. Fa miscare!

Pentru a lupta cu celulita trebuie sa te apuci de miscare. Poti sa iti alcatuiesti un program de exercitii pe care sa il faci si acasa insistand cu exercitii care sa atace zonele “cu probleme” din diferite unghiuri siintr-un ritm sustinut. De preferabil insa ar fi sa iti faci un abonament la o sala de fitness unde poti efectua o gama larga de exercitii.

Exercitiile fizice iti vor imbunatatii circulatia in zonele dorite si altfel iti vei accelera toate procesele metabolice luptand cu formarea celulitei.

De asemenea si masajul te va ajuta, avand acelasi rol a accentua vascularizarea.

 

Pentru a scapa cu adevarat de celulita trebuie sa faci toate cele de mai sus, nu e destul doar un masaj sau o crema.

 

Autor: Radulescu Titus

Instructor Fitness