Intreaba specialistulYou are here: Home » Sfaturi Utile » Intreaba specialistul

Daca ai nevoie de ajutor de specialitate, complecteaza formularul de mai jos, iar unul dintre instructorii nostri de fitness, iti va raspunde la intrebare.

E-mail: *
Activitate fizica(merg la sala): *
Tip Somatic: *
Inaltime: *
Greutate: *
Intrebare: *

 Activitate fizica(merg la sala): 3/sapt
Tip Somatic: Endomorf
Inaltime: 163
Greutate: 63
Intrebare: Ce exercitii îmi recomanda?i pentru a slabi. Fac cardio + aerobic si mi se pare c? dpdv al kg stagnez, dar in schimb se dezvolt? masa musculara.

Un stil de viata favorabil pierderii in greutatereuneste un program de antrenament adecvat si personalizat,un stil de viata echlibrat,o dieta si o perioada de refacere corespunzatoare.

Dinpunct de vedere al antrenamentului,s-ar putea sa nu fie suficient doar 3 antrenamente pe parcursul unei saptamani,drept urmare nereusind sa ardem suficiente calorii,pentru a ne indeplini obiectivul.

Pentrupierderea in greutate se recomanda antrenamente care sa implice mai multe grupe musculare in aceeasi sedinta,tonifiere la aparatele de fitness completata de o faza de cardio,de mai multe ori pe saptamana.

Daniel Manea

 

Activitate fizica(merg la sala):1/sapt
Tip Somatic:        Ectomorf
Inaltime:        1,67
Greutate:        110
Intrebare: Cear trebui sa fac ca sa slabesc, ma refer mai exact atat la alimentatie cat si la exercitii?

In primul rand datele somatice mentionate duc mai degraba catre o constitutie specifica endomorfa nicidecum ectomorf.

Cu un singur antrenament pe saptamana nu reusim sa ardem mult peste 500kcal.. Iar pentru a slabi un kilogram avem nevoie de 7700kcal..

Cu aprox 4-5 antrenamente pe sapt ne-am apropia de caloriile necesare a fi consumate,diferenta pana la 7700 ar fi din restrictiile alimentare.. O dieta echilibrata specifica grupei sanguine,mai slaba in carbohidrati si grasimi animale,cu 3 mese nu foarte mari,plus gustari mici,cu o hidratare corespunzatoare,ne-ar duce aproape de obiectivul nostru de pierdere ponderala.

Daniel Manea

Activitate fizica(merg la sala): 1/sapt
Tip Somatic: Mezomorf
Inaltime: 159
Greutate: 50

Intrebare:  Avand in vedere ca am o problema cu coloana ( scolioza si
un inceput de cifoza), care dintre tipurile de servicii ar trebui sa
le urmez, precizez ca am facut si gimnastica medicala, masaj si
fizioterapie, iar din vara voi face inot, dar pana atunci a-si dori sa ma intretin

 

Pentru inceput sa nu confundam recuperarea medicala cu sportul.
Recuperarea medicala nu e un sport. Deformarile coloanei vertebrale de tip scolioza,cifoza,cifoscolioza, etc. sunt deformari care se pot corecta mai cu succes cu cat se abordeaza mai rapid patologia si are o rata de succes cu cat pacientul este mai tanar.

Pentru asta se recomanda recuperare medicala specifica facuta de un specialist, langa care i se poate asocia un program de antrenament personalizat dupa o discutie cu un terapeut.

Daniel Manea