MigdaleleYou are here: Home » Sfaturi Utile » Alimentatie » Migdalele

Delicioase si satioase, migdalele sunt gustarea perfecta! Migdalele mai au, insa, o multime de alte proprietati benefice care le transforma in alimente ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta migdale fit4u zilnica a unei persoane active,mai ales a uneia care frecventeaza constant salile de fitness si doreste sa aibe un corp armonios si o stare generala de bine.Descopera, in continuare, cateva motive pentru a consuma migdale in fiecare zi!

1. Te ajuta sa slabesti si iti protejeaza inima
Migdalele sunt bogate in substante nutritive care, pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, iti protejeaza si inima. In plus, migdalele contin calciu, magneziu si potasiu, ceea ce le trasnforma intr-o optiune demna de luat in seama pentru o viata sanatoasa.

2. Reduc glicemia
Un studiu a dezvaluit faptul ca migdalele ajuta in lupta cu sindromul rezistentei la insulina care mareste considerabil riscul de aparitie a diabetului

3. Magneziu si vitamina E
Migdalele par sa influenteze si alegerile alimentare pe care le facem! Astfel, un studiu realizat in SUA,a dezvaluit rezultate suprinzatoare – voluntarii care au consumat ½ de cana de migdale in fiecare zi au avut parte de urmatoarele efecte beneficii:

– reducerea consumului de alimente bogate in grasimi periculoase si cresterea consumului de grasimi sanatoase;
– reducerea consumului de zahar si cresterea celui de fibre;
– reducerea consumului de sare cu 21% si cresterea celui de magneziu;
– cresterea aportului de vitamina E cu 66%.

4. Reduc colesterolul
Un studiu realizat in Canada a dezvaluit faptul ca 2/3 de cana de migdale, consumate in fiecare zi in cadrul unei diete de catre pacientii cu un nivel ridicat de colesterol, au redus in mod semnificativ nivelul de colesterol LDL. Dieta cu migdale a redus, de asemenea, si nivelul proteinei C reactive care indica prezenta inflamatiilor.

5.Arginina si viata sexuala
Renumite pentru continutul ridicat de arginina(precursor al oxidului nitric),substanta  ce  asigura un tonus optim vaselor tale de sange,jucand un rol important  in activitatea circulatiei sanguine periferice,implicit maximizand performantele sexuale.Asadar daca ai inceput antrenamentele la sala,nu uita sa introduci in alimentatia  zilnica,portia ta de migdale.

Instructor fitness,
Daniel Manea