Curs de box pentru incepatori

Boxul este cel mai complet si sanatos sport, antrenamentul ce imbina autoapararea cu slabitul si cu mentinerea inimii sanatoase. In primul rand, trebuie sa stim ca la antrenament, nu exista contact fizic decat daca noi solicitam acest lucru antrenorului Macaru Rares. Nu te face mai agresiv ci din contra, te educa, te elibereaza mental de stres, de frustrari, de agresivitate si poti deveni mai relaxat si mai calm.

Sportivii nu vor lovi sacul de box in forta ci in viteza, astfel incat articulatiile sa nu fie afectate. Solicitarea organismului este foarte mare, astfel ca putem pierde in jur de 1000 de calorii la un singur antrenament. Toate grupele principale de muschi sunt antrenate in timpul acestui exercitiu. Iti vei dezvolta musculatura umerilor, bratelor si muschilor din jurul taliei.

Mai mult, iti da incredere in tine si te invata sa-ti depasesti limitele fizice si psihice datorita faptului ca inveti sa te aperi.Creste capacitatea respiratorie, mobilitatea si coordonarea Un alt plus al boxului este faptul ca dezvolta capacitatea respiratorie si te ajuta sa-ti recapeti mobilitatea.

Pe langa aceasta, sportivul va exersa notiuni ce pot fi utile in autoaparate, va creste conditia fizica a intregului corp, forta, rezistenta, echilibrul, agilitatea si coordonarea.

De asemenea, alte castiguri sunt:

Acest tip de exercitiu imbunatateste si tehnicile de autoaparare, beneficiu care de multe ori este ignorat. Se crede ca imbunatateste de asemenea densitatea osoasa, dar sa nu uitam si cat de relaxant poate fi, cat de bine te poti descarca de stresul acumulat lovind sacul de box.

Scapi de tensiunea acumulata intr-o zi incarcata, tonifiezi muschii si ii detensionezi, iti imbunatatesti atat sanatatea mentala cat si cea fizica. Pentru a putea profita de toate beneficiile adopta o tehnica si o postura corecta, si ia cateva precautii precum folosirea de manusi de calitate pentru a evita accidentarile la nivelul mainilor, incheieturilor sau cotului.Tarif